Nieuws
Home Nieuws Brenda's Houkje  Verjaardagen Agenda Bestuur Contact/links Fotoboek

Majorette/twirl  een sport is? Veel mensen denken bij majorettes aan: “Meisjes in rokjes voor een muziekkorps”. Dat doen we ook nog wel hoor maar we concentreren ons ook op demonstraties en wedstrijden. De leiding gevende besluit wanneer je mee mag doen aan een wedstrijd en wanneer je wordt  overgeplaatst naar een andere groep. We werken  natuurlijk veel met onze baton  maar soms doen we ook shows met attributen  (dus met andere dingen) en dat passen we dan aan op het thema van de  muziek.


De leiding van alle  groepen is in handen van (juf) Brenda van der Broek uit Ten Boer. Zij heeft haar fase diploma’s en is zelf al vanaf haar 6e bij de  majorettes van deze vereniging. Momenteel volgt ze de docentenopleiding in Drachten.


Naast lesgeven is Brenda zelf ook nog aan het twirlen. Afgelopen voorjaar 2017 is ze gepromoveerd naar de Advance. Dat is de hoogste categorie die er is bij twirlwedstrijden.


Bij onze vereniging staat gezelligheid voorop. We doen dan ook regelmatig  activiteiten samen met alle groepen,ouders en bestuur. In overleg met de  instructrice is er regelmatig een kijkles voor de ouders. We lopen met elkaar de  avond vierdaagse  in Delfzijl en gaan na een wedstrijd áltijd ergens met elkaar een patatje eten! Nu er een enthousiaste activiteiten commissie is bij de verenigingen staan er ook andere gezellige evenementen op het programma het komende jaar.


Wat zou het fijn zijn om jou als lid te kunnen begroeten! Je bent welkom!


Mini twirlers bij Showteam Revolution Delfzijl


Sinds het najaar van 2016 heeft onze vereniging er een nieuwe groep bij, nl. de mini twirlers. Dat zijn jonge dametjes én heren vanaf 4 jaar. Deze groep gaat nog niet naar wedstrijden maar leert de beginselen van het twirlen en is vooral veel aan het dansen en bewegen op muziek. Je mag áltijd vrijblijvend komen kijken bij deze groep want....

Wat is de bedoeling van deze groep?


Muzikaliteit is aangeboren.

Als baby luister je aandachtig naar een gezongen liedje of kijk je verwonderd naar het belletje dat rinkelt. Een peuter wiegt heen en weer wanneer hij muziek hoort en zodra hij kan lopen wordt er ook gedanst. Ben je weer wat ouder dan ga je zelfs meezingen of speel je op speelgoed instrumenten.

Muziek stimuleert veel ontwikkelingsgebieden.

Net noemden we al een paar maar bij het bewegen op muziek wordt een kind zich bewust van het eigen lichaam, evenwicht, ruimtelijke oriëntatie en motorische coördinatie. Dat noemen we motorische ontwikkeling.

Ook de sociale ontwikkeling wordt geprikkeld. Spelen met anderen, eigen grenzen leren kennen, kijken naar anderen.

Bij de emotionele ontwikkeling stimuleer je de gevoelens, de creativiteit, de ontwikkeling tussen kind en verzorger en het zelfbewust zijn.

Voor de cognitieve ontwikkeling is het ook goed, een kind ontwikkelt concentratie, leert de lichaamsdelen benoemen en leert begrippen zoals onder, naast, op, enz.

Voor de spraak en taal ontwikkeling is het goed en de zintuiglijke ontwikkeling zoals aanraken, luisteren en kijken wordt eveneens gestimuleerd.


Kortom; onder de gediplomeerde leiding (NBTA docent) van Brenda van der Broek uit Ten Boer, (in het dagelijks leven werkzaam in het onderwijs) worden de lessen mini twirl gegeven op woensdagmiddag van 16.00 uur tot 16.45 in gymzaal de Borg te Farmsum. In de lessen zal vooral het bewegen op muziek het belangrijkste zijn en zo nu en dan zal er met de baton worden gewerkt. ) 1 keer in het kwartaal zal er een kind en ouder les zijn zodat u als ouders betrokken bent. Je bent van harte welkom!


Namens het bestuur van Revolution, tot ziens.


Tips voor ouders om succesvol door een wedstrijddag twirl te komen.

Sommige wedstrijd dagen vragen nogal veel van de ouders. Of je het nu al jaren gewend bent of je gaat voor het eerst mee, je wordt vooral erg moe van het zitten!

Dus tip 1: Het tribune kussentje


Schaf dit aan:


tip 2: Kom op tijd!

Wees op tijd, liefst 10 minuten voor de afgesproken datum.  Stress levert je dochter of zoon stress op en jezelf daardoor nóg meer. Zorg dat ze op tijd zijn voor de warming-up. Een goeie warming up is de eerste voorsprong op de concurrentie!                                                       
tip 3: Video en foto's

Zorg ervoor dat je de regels weet wat betreft opnames op de wedstrijddag. Niet flitsen bijvoorbeeld. Niet in de weg lopen etc.


tip 4: Neem een tas vol spul mee!
Zorg dat je een soort "eerste hulp bij twirlproblemen" tas bij je hebt. Met daarin veiligheidsspelden, doorzichtige bh bandjes, iets te eten en te drinken, pleisters, boek of puzzelboekje om de dag door te komen, schaar, lipgloss, je kunt het zo gek niet bedenken maar wees overal op voorbereid!


tip 5: Kleding


Draag makkelijke kleding. Je zit de héle dag en een strak rokje of kort jurkje is


niet echt comfortabel op een tribune, ondanks je meegebrachte kussentje!


tip 6: Je twirl(st)er


Leer je kind verantwoordelijk te zijn voor zijn/haar spullen. Op een wedstrijddag lopen er honderden met dezelfde schoenen, panty's en batons en voor je er erg in hebt heb je de baton van een ander in je tas. Leer ze om na een optreden hun kleding etc. op te bergen. Ze gebruiken spullen van de vereniging dus wees er zuinig mee.


tip 7: Eet gezond!


Vers fruit doet wonderen op een wedstrijddag. Zowel voor u als voor je kind. Eet in de pauzes, ook als ze zenuwachtig zijn; probeer er minimaal 1 bruin broodje in te krijgen. Laat ze voldoende drinken.


tip 8: Voor vaders en broertjes:


Zorg voor wat afleiding zo'n dag. Ga wat leuks doen nadat je kind heeft opgetreden, neem een spelletje mee o.i.d.


tip 9: Laat je kind los!                     


Oei, dit is een lastige voor veel ouders. Maar vertrouw erop dat de leiding alles onder controle heeft en het levert voor jezelf, de leiding en zéker je kind alleen maar onnodige stress op als je als ouder overal omheen huppelt. Neem je plaats in op de tribune of drink eerst een kop koffie en help je kind op die manier op weg naar zelfstandigheid.

                                                                     

tip 10: Coaching!


Het lezen van een scoresheet is lastig. Kom je er niet uit, spreek dan eens een avond met de leiding af voor uitleg! Zeg niet tegen je kind wat het fout heeft gedaan of dat het wel eens beter ging. Hebben ze lagere punten dan een vorige keer dan ligt dat niet altijd aan je kind. Coach positief en laat zelf niet je teleurstelling zien wanneer je kind wat minder presteert. Het moet een leuke sport blijven waar ze vooral heel veel plezier in hebben

tip 11: Tot slot!


Geniet vooral samen met je sportieve zoon of dochter van een wedstrijddag. Ook als het een keer wat minder gaat ben je toch de hele dag lekker met je kind op stap geweest. Geef het goede voorbeeld  door rust te bewaren en aandacht voor elkaar te hebben op een positieve manier.